Saunakilt of saunadoek?

Saunakilt of saunadoek?

Liefhebber van de sauna of verwent u uzelf weleens met een wellnessdag? En gaat er dan een saunadoek in uw tas of kiest u voor een saunakilt? Het een hoeft het ander zeker niet uit te sluiten. Wij zetten de verschillen voor u op een rij.

Saunakilt of saunadoek: Wat is het verschil?

De keus voor een saunakilt of saunadoek is heel persoonlijk. Het een hoeft het ander ook zeker niet uit te sluiten. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen een saunakilt en een saunadoek.

Saunakilt Saunadoek
Geschikt om mee af te drogen nee ja
Te gebruiken als omslagdoek ja hangt van model/maat af
Geschikt om in de sauna op te zitten nee ja
Blijft goed zitten als omslagdoek ja ja, mits goed gewikkeld
Pasvorm in kledingmaten ja nee
Kan ook in horeca gedragen worden? ja nee
Ter vervanging van badjas? is een optie nee

Wat heeft u nodig voor de sauna?

Als u naar de sauna gaat, heeft u gemiddeld zo'n 2-4 saunadoeken nodig. Bij gebruik van een saunakilt zouden 1 of 2 saunadoeken kunnen volstaan.

U heeft een handdoek nodig om op te zitten in de sauna en een om u tussen saunarondes af te drogen. Afhankelijk van het aantal saunarondes kan het prettig zijn om meer droogdoeken mee te nemen. Veel mensen vinden het fijn om een droge handdoek te bewaren om mee af te drogen bij vertrek.

Saunakilt vervanger voor saunadoek?

Een saunakilt is geen vervanger voor een saunadoek. Eerder voor een sauna badjas. Echter, in de winter heeft een badjas de voorkeur omdat deze de schouders ook bedekt en dus extra warmte geeft. De saunakilt is eigenlijk ontstaan doordat veel mensen een saunadoek als omslagdoek gingen gebruiken. Echter, een handdoek is een handdoek, dus de pasvorm en het "sluiten" kon beter. En zo werd de saunakilt "uitgevonden". Eigenlijk een saunadoek welke is afwerkt met een elastische klittenbandsluiting. Net als saunadoeken zijn saunakilts in diverse kleuren, modellen en materialen verkrijgbaar. Echter, de maat is afgestemd op kledingmaten. Op saunafoto's ziet u vaak iemand in de sauna zitten met een saunakilt om, omdat dit een mooi plaatje vormt. Dit kan de indruk wekken dat een saunakilt bedoeld is om in de sauna te dragen, maar dat is niet zo.

Saunakilts en saunadoeken van Moments4Wellness

Moments4Wellness.nl verkoopt badstof saunakilts van 100% katoen en saunakilts met bamboe. Beide heerlijk zacht voor de huid.
De saunadoeken die Moments4Wellness.nl verkoopt zijn hamamdoeken. Hamamdoeken zijn uitermate geschikt voor gebruik in de sauna. Voor welke hamamdoek u gaat is ook weer heel persoonlijk: 100% katoen, met bamboe, extra zacht of juist extra lang et cetera.
Wat u ook meeneemt naar de sauna of wellnesscenter, een saunakilt of hamamdoek van Moments4Wellness.nl maakt uw saunabezoek of wellnessdag pas echt af.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Recente artikelen
Tags